Nieuws

Floriade heeft volgens bewoners niet bijgedragen aan beter imago Almere

today20 januari 2023 69

Achtergrond
share close

Meer dan de helft van de Almeerders vindt dat de Floriade geen positief effect heeft gehad op het imago van de stad. Slechts zestien procent vindt dat wel. Dat staat in; Almere in de peiling, een enquête die door de gemeente is gehouden.

90 procent van de Almeerders is best trots op Almere, maar de Floriade, daar had een meerderheid uit Almere niet veel mee. Opvallend is dat er over deze uitkomst geen verschil zit in leeftijd. Van 30-jarigen tot aan 65-plussers, allemaal denken ze er hetzelfde over.

Mannen het meest negatief

Vooral Almeerse mannen, een groep van 62 procent, waren niet te spreken over de Floriade. Vrouwen waren met 57 procent iets milder. In de enquête is er ook gekeken naar hoe de deelnemers wonen. Almeerders met een koopwoning waren met 63 procent negatiever over de Floriade dan mensen met een huurwoning.

Het meest positief waren de bewoners in Almere Poort, maar ook daar was slechts een kleine 28 procent tevreden over de bijdrage van de Floriade aan het imago van de stad.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Nieuwe informatieavond over komst Domus in Poort gepland

De gemeente Almere heeft een nieuwe informatiebijeenkomst over de komst van verslaafdenopvang Domus in Almere Poort gepland. De bijeenkomst in het Topsportcentrum was in november vanwege veiligheidsredenen afgelast, maar nu staat een nieuwe avond gepland op 31 januari. De Domus woonvoorziening die nu in het centrum staat, wordt verplaatst naar de wijk Europakwartier Oost 2 in Almere Poort. In februari 2022 heeft de gemeenteraad ingestemd met deze plek. In november […]

today20 januari 2023 169


0%