Nieuws

Flexflitser wordt verplaatst naar Almere

today17 april 2023 268

Achtergrond
share close

De zogenoemde ‘flexflitsers’ in Flevoland gaan vrijdag naar een nieuwe plek. De mobiele flitspaal wordt van de Dronterweg in Dronten verplaatst naar de Oostvaardersdijk in Almere. De camera’s moeten ervoor zorgen dat weggebruikers minder snel rijden.

De mobiele camera’s werden begin dit jaar geplaatst op meerdere plekken in het land, waaronder in Flevoland. De flexflitser bestaat uit een accu met daarop een paal en een camera. Provincie, gemeenten, OM en politie bepalen de plekken voor de flitspalen.

De camera’s worden op risicovolle plekken geplaatst, zoals bij kruisingen, scherpe bochten en fietsstroken. Daarbij wordt gekeken naar snelheidsovertredingen en het aantal ongevallen op de weg. De flitspaal op de Dronterweg wordt verplaatst naar de Zuidersluisbrug in Almere.

Mogelijk flexflitser bij plek van dodelijk ongeluk
Het OM verplaatst de camera’s in juni opnieuw. Dan wordt gedacht aan een mobiele camera op de kruising van de Larserdreef met het Delfland in Lelystad. Daar was in 2019 een dodelijk ongeluk. De andere camera moet komen te staan op de kruising van de Vollenhoverweg met de Blokzijlerweg in Marknesse. Hoeveel overtredingen tot nu toe bij de Flevolandse flexflitsers zijn gemaakt is nog niet duidelijk.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bewoners verdeeld over plannen Nobelhorst tijdens informatiemarkt

Bewoners van de wijk Nobelhorst in Almere zijn verdeeld over de plannen voor de wijk. Dat bleek woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst. Hierbij werden onder meer de schetsen voor 1.500 nieuwe woningen gepresenteerd. “Ik vind het heel massaal, het dorpse karakter van Nobelhorst verdwijnt. Ik denk er over na om te verhuizen”, zegt buurtbewoonster Giny de Leeuw. De gemeente presenteerde in Sterrenschool Het Universum de plannen voor de wijk, samen met […]

today14 april 2023 40


0%