Nieuws

Energiespecialist Alfen groeit snel en breidt uit

today16 februari 2023 24

Achtergrond
share close

Energiespecialist Alfen uit Almere is vorig jaar sterk gegroeid, onder meer door de grote vraag naar de infrastructuur voor laadpalen voor elektrische auto’s. De omzet steeg tot 439,9 miljoen euro, 76 procent meer dan in 2021. Het nettoresultaat was 54,4 miljoen euro (+146 procent). Het zijn de beste cijfers ooit, aldus Alfen, dat ook voor dit jaar een flinke groei verwacht.

Alfen profiteert vooral van de overgang naar elektrisch rijden in Europa. Zo steeg de omzet in de tak ‘laadinfrastructuur’ met 143 procent naar 251,8 miljoen euro. Ook zorgde de versoepeling van coronaregels in de eerste helft van vorig jaar voor een snelle stijging van de inkomsten.

Alfen is ook actief in energie-opslagsystemen. In die tak was de omzet 157 procent hoger dan in 2021. Bij de divisie voor slimme elektriciteitsnetwerkoplossingen namen de inkomsten met 11 procent toe. Topman Marco Roeleveld spreekt over een jaar van ‘grote trots’. Het bedrijf heeft ‘zijn cruciale positie in het hart van de Europese energietransitie verder versterkt’, stelt hij.

Alfen gaat uitbreiden in Almere. Er komt een nieuwe productieplek die drie keer groter is dan de grootste faciliteit die het bedrijf nu heeft. De fabriek moet begin 2024 open gaan.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘4-daagse schoolweek goed alternatief voor lerarentekort’

De Dukdalf in Almere heeft er als één van eerste scholen in Nederland voor gekozen om de 4-daagse schoolweek in te voeren. Tot nu toe zijn de resultaten bevredigend. “We laten zien dat het kan”, vertelt directeur Arjen Gaasterland. “De ouders vinden het niet leuk maar tonen veel begrip. Wat ik zie en hoor van de kinderen is dat ze het niet altijd leuk vinden maar ze kunnen het wel.” Het lerarentekort […]

today15 februari 2023 49


0%