Nieuws

Eerste tv-programma over Surinaamse gemeenschap in Almere

today13 april 2023 78

Achtergrond
share close

Ally Taki is de eerste Almeerse talkshow over de Surinaamse gemeenschap. Presentator Pascal Frederik spreekt in dit tv-programma met gasten over onderwerpen die relevant zijn binnen de Surinaamse cultuur.

”Almere heeft de grootste Surinaamse gemeenschap van Nederland. De omroep vroeg mij daarom om een programma voor hen te maken”, vertelt Frederik. ”Met de talkshow richten we ons op verschillende doelgroepen binnen de gemeenschap. We willen de Surinamers die zich in Almere gevestigd hebben nostalgie laten snuiven en de jongeren leren over hun cultuur. Dit proberen we op een manier te doen die leerzaam, maar ook vermakelijk is.” Zo sprak Frederik in de tweede aflevering met zijn gasten over typisch Surinaams eten en de geschiedenis achter de gerechten.

De talkshow heet letterlijk vertaald ‘Almere praat’. Maar naast het voeren van gesprekken wil Frederik nog meer culturele kenmerken laten terugkomen tijdens de uitzending. ”De Surinaamse doelgroep houdt van lachen, eten en gezegden. Het is dus belangrijk dat de gesprekken luchtig zijn en er genoeg ruimte is om te lachen, want lachen is wat Surinamers het meest typeert. Maar tussen de gesprekken door wordt er dus ook eten op tafel geserveerd en raden we Surinaamse spreekwoorden.”

Frederik zegt tot nu toe een boel positieve reacties gehad te hebben op Ally Taki. ”Men vindt het heel fijn dat ze een plek hebben op de televisie en vertegenwoordigd worden op een lokale omroep. Daarnaast vinden ze het ook leuk om op een verdiepende manier kennis te maken met de Surinaamse cultuur.”

Ally Taki is te zien op 1Almere (kanaal 37 op Ziggo). De afleveringen zijn ook te zien op Vimeo.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Het debacle deel 2: Floriade BV en gemeente Almere, een onrustig verstandshuwelijk

De verhouding tussen de Floriade BV en de gemeente Almere was bedoeld als een relatie op afstand, maar het werd een verstandshuwelijk met barstjes. Waarom hebben op papier bedachte verhoudingen in de praktijk niet gewerkt? Een analyse van de relatieproblemen. Het oprichten van een apart bedrijf was een wijze les van eerdere tuinbouwtentoonstellingen, want een gemeente is zelf niet in staat om een Floriade te organiseren. Daarom ziet in 2016 […]

today13 april 2023 38


0%