Nieuws

Dit is hoe de moskee in Oosterwold eruit komt te zien

today2 februari 2023 33

Achtergrond
share close

Een L-vormig gebouw met veel ramen, een gouden koepel en een metershoge zuil die boven het gebouw uitsteekt. Zo komt de moskee in Oosterwold eruit te zien. De 2400 vierkante meter grote moskee wordt de zevende in Almere.

De start van de bouw duurt nog zeker een half jaar. De hoofdkabels liggen namelijk nog niet in de grond. De moskee komt te staan langs de Ibisweg in de buurt van de Lidl supermarkt.

Initiatiefnemer en voorzitter Sheriel Nabie heeft foto’s van de eerste ‘groene’ moskee van Nederland vrijgegeven. Maar het groen ontbreekt nog. Volgens initiatiefnemer en voorzitter Sheriel Nabie komt rond de moskee een voedselpark. “Het voedselpark wordt aangelegd en onderhouden door de gelovigen. Daarnaast hebben we ook een kas waar we kouseband verbouwen”, vertelt Nabie die zegt dat de moskee klimaatneutraal wordt. Zo komen er zonnepanelen op het dak en komt er in plaats van een stenen parkeerplaats, één met gras en houtsnippers.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Één op de vijf Almeerders voelt zich gediscrimineerd

Een op de vijf Almeerders voelt zich wel eens gediscrimineerd. Dat blijkt uit Almere in de Peiling, een grote enquête die door de gemeente is gehouden. Zo zeggen sommige Almeerders last te hebben van onvriendelijk winkelpersoneel, of krijgen ze vervelende opmerkingen van bijvoorbeeld een buschauffeur. Onder jongere inwoners is dat cijfer significant hoger. Bij inwoners tussen de 18- en 29 jaar voelt meer dan één op de drie Almeerders zich wel eens gediscrimineerd of gepest. De cijfers zijn gestegen ten […]

today2 februari 2023 27


0%