Nieuws

Dierenvoedselbank Almere blij met nieuwe locatie: geen kilo’s dierenvoeding meer in huis

today7 april 2023 15

Achtergrond
share close

De Dierenvoedselbank Almere start vandaag voor het eerst vanaf hun nieuwe locatie met de uitgifte van dierenvoeding aan minima in de stad. Die plek kwam er met hulp van de gemeente Almere. Initiatiefneemster Amanda Harsveldt deed het de eerste zeven jaar vanuit haar huis in Almere Stad, maar zat jarenlang thuis tussen de stapels producten.

Harsveldt is ontzettend blij met de nieuwe locatie bij Stichting VLA in Almere Haven: “We hebben een super mooie ruimte gekregen, we kunnen alle spullen hier kwijt. Eindelijk hebben we weer ruimte in huis.” Ze kan nu ook eindelijk weer in de zomer in haar tuin zitten. Die stond tot voor kort vol met benches, bankjes en eten.

Schuldsanering
Vijf jaar lang heeft de dierenliefhebber bij de gemeente gevraagd om een nieuwe plek, maar haar aanbod werd telkens geweigerd vanwege een gebrek aan budget of plek. Wekelijks kwamen er bij haar thuis zo’n 60 minima langs. Met de nieuwe plek kunnen er meer mensen worden geholpen die  door geldproblemen geen voer of andere benodigdheden voor hun huisdieren kunnen kopen.

De Almeerse zat zelf ooit in de schuldsanering en weet dus hoe moeilijk het is voor deze groep mensen. “Er zijn ook heel wat mensen die plots hun baan verliezen en opeens in de bijstand belanden, dan moeten ze opeens maar hun dier wegdoen? Veel mensen zijn toch erg gehecht aan hun huisdier.”

Op de nieuwe plek hoopt Harsveldt de huiselijke sfeer te kunnen voortzetten. “Je geeft natuurlijk dierenvoer, maar een praatje is voor bepaalde mensen echt belangrijk. Het is voor hen echt een uitje om hier naartoe te komen en dat willen we ook hier blijven voortzetten.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Projectontwikkelaar Floriade-woonwijk daagt gemeente voor de rechter

De ruzie tussen de gemeente Almere en de projectontwikkelaar van de Floriade-woonwijk draait inderdaad uit op een rechtszaak. Door het conflict is er zes maanden na de sluiting van de Floriade nog geen enkel huis gebouwd. Het is de projectontwikkelaar die nu naar de rechter is gestapt. Eén van de grootste twistpunten is het aantal woningen dat op het terrein komt te staan. Almere en projectontwikkelaar Weerwater CV hebben in […]

today7 april 2023 16


0%