Nieuws

Den Bosch walst over Almere heen in bekerfinale: 6-2

today21 april 2023 96

Achtergrond
share close

De hockeyers van Almere zijn er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. Hoofdklasser Den Bosch maakte korte metten met het team van Alex Verga en veroverde door een 6-2 overwinning voor de eerste keer in het bestaan van de club de Gold Cup. 

In het eerste kwart had Almere het moeilijk, maar doorstond de belegering van de Bosschenaren. De eerste vijf minuten was het duidelijk even aftasten, daarna draaide Den Bosch de duimschroeven aan, voerde het tempo op en kwam Almere er niet meer uit.

Almere overleefde wel twee corners van Den Bosch en kreeg in de tiende minuut zelf de eerste corner. De sleep van de volgend seizoen naar Pinoké vertrekkende Joep Troost werd echter knap gepareerd door keeper Jan van Groesen.

Vlak voor tijd moest Almere alsnog het hoofd buigen. Een afstandsschot van Fabian Unterkircher verdween langs keeper Bozz Willaert: 1-0.

Almere liet zich door de treffer echter niet uit het veld slaan, versierde een corner en kwam in de laatste minuut tegen de verhouding gelijk door een prachtige sleep van Joep Troost: 1-1.

Vier minuten

In het tweede kwart voerde de favoriet het tempo opnieuw op. Almere had hier duidelijk geen antwoord op en werd compleet overlopen.

Een strafbal, twee treffers uit een corner en een schitterende treffer van aanvoerder Jasper Tukkers brachten de stand binnen vier minuten op 5-1. De strijd om de Cold Cup was na twintig minuten beslist.

Na de de rust deed Den Bosch het rustig aan en scoorde niet, maar pakte de draad wel weer op in het laatste kwart.

Jeremy Hayward sleepte in de achtenveertigste minuut zijn derde strafcorner binnen achter keeper Thomas Gerritsma: 6-1. In de slotminuten liet Almere nog even de tanden zien. Een diepe bal van Manuel Verga werd Willem Mesman Schultz in de cirkel gelopen waar hij onderuit ging. De strafbal werd door Joep Troost feillos ingeschoten.

Ondanks de 6-2 kan Almere met trots terugkijken op het halen van de landelijke bekerfinale als promotieklasser. Den Bosch was echter een maatje te groot.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Partijen in raad aarzelen over flexwoningen bij bedrijventerrein De Binderij

De voorgenomen komst van 200 flexwoningen bij bedrijventerrein De Binderij in Almere is nog geen gelopen race. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Een aantal ondernemers op het bedrijventerrein in Almere Stad maakte gebruik van het inspreekrecht. Zij probeerden de raadsleden te overtuigen van hun standpunt dat de tijdelijke woningen bij het terrein een onverstandige keuze zijn. Meerdere fracties gaven aan de bezwaren van de ondernemers zeer serieus te […]

today21 april 2023 81


0%