Nieuws

Demonstratie tegen verplaatsing Domus naar Poort

today27 januari 2023 159

Achtergrond
share close

Inwoners van Almere Poort demonstreren donderdagavond bij het Stadhuis tegen de komst van verslaafdenopvang Domus. Volgende week is daar een informatiebijeenkomst over, maar volgens de protesterende buurtbewoners probeert de gemeente hun protest tegen te werken.

Volgens Natasja Chandi-Oemrawsingh van de stichting Bezwaar Wooncomplex Verslaafden in Almere Poort is er geen inspraak geweest over de verplaatsing van Domus vanuit het centrum naar Poort. De inwoners worden alleen geïnformeerd, en wij worden ten onrechte weggezet als mensen die zeuren, stelt ze. “We zijn helemaal niet tegen de mensen die in Domus wonen, maar tegen de voorgenomen locatie.” Het gaat daarbij vooral om de veiligheid, stelt ze.

De stichting heeft ook bewaar tegen de manier waarop de gemeente de inwoners wil informeren. Er zou in november een informatiebijeenkomst zijn, maar die werd afgeblazen omdat er te veel mensen op afkwamen. De gemeente vreesde voor de veiligheid. De bijeenkomst staat nu op de agenda voor 31 januari in de Topsporthal. Daar is plek geregeld voor 450 geregistreerde bezoekers, maar volgens Chandi-Oemrawsingh willen veel meer mensen erbij zijn.

De stichting wijst erop dat de ook de politie en de afdeling gebiedsontwikkeling van de gemeente hebben gezegd dat de nieuwe locatie niet handig is. Zo zou de veiligheid in het geding zijn van de basisschoolleerlingen in de buurt, maar ook op het Aeres College.

Chandi-Oemrawsingh verwacht dat rond de 200 mensen zullen meedoen aan de demonstratie bij de aanvang van de raadsvergadering.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Gemeenteraad Almere praat weer over de ja-ja-sticker

De gemeenteraad van Almere buigt zich donderdagavond weer over de invoering van de ja-ja-sticker in het reclamefoldersysteem. De bedoeling is dat reclamefolders dan alleen nog in de bus worden gedaan bij mensen die dat ook willen. Het systeem wordt in veel gemeenten al gebruikt. In 2019 was er ook al een poging om in heel Almere de ja-ja-sticker te introduceren, maar het voorstel van GroenLinks kreeg toen geen meerderheid in de gemeenteraad. […]

today27 januari 2023 128


0%