Nieuws

Complete horecacontainer verdwenen, familie zit met handen in het haar

today30 maart 2023 70

Achtergrond
share close

De familie Tan uit Almere zit met de handen in het haar. De horecacontainer waarmee de familie op de Floriade Indonesische maaltijden verkocht, is verdwenen. Het was de bedoeling om de container nu weer te verkopen, zodat de investering gedeeltelijk terugverdiend kon worden.

Met de laatste geldbuffer had de familie een zeecontainer gekocht en omgebouwd tot een kleine tropische winkel, waar een maaltijd of Bubble Tea gekocht kon worden. De container is zo’n 16.000 euro waard en er zat ook een zelf gemaakte bar van bamboe met krukken in. Afgelopen week bleek dat de container is verdwenen.

De familie belde met de gemeente Almere en de Floriade om te vragen of de container was verplaatst. Maar dat bleek niet het geval. Agatha Tan is er erg van slag door: “Het is voor ons ons werkgereedschap, we verdienen er onze boterham mee. We zijn het afgelopen jaar meer in de container geweest dan thuis. Het is niet zomaar iets.”

De familie schrijft op Facebook dat er aangifte is gedaan, maar de politie heeft volgens hen aangegeven dat er geen werk van wordt gemaakt, omdat er geen aanknopingspunten of braaksporen zijn. Ook de verzekering geeft aan waarschijnlijk niet uit te keren omdat de container niet op een omheind terrein stond en er geen braaksporen zijn.

Hoe de container verdwenen is, is niet duidelijk. Hij stond op de parkeerplaats achter de McDonalds in Almere Haven. Op 17 maart stond hij er nog, op 21 maart was hij weg. Volgens de familie kan hij alleen vervoerd worden door een vrachtwagen met dieplader. Daarom kan het volgens de familie niet dat hij is meegenomen zonder dat iemand het gezien heeft.

De container was bekleed met bamboeplaten met daaronder zwarte verf. Omdat er op de parkeerplaats een aantal van die bamboe platen zijn gevonden, denkt de familie dat die platen er misschien vanaf zijn gehaald.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Familie haalt opgelucht adem: horecacontainer teruggevonden

De opluchting is groot bij de familie Tan uit Almere. Nog maar een paar uur nadat zij hun verhaal deden over de verdwenen horecacontainer, is deze weer gevonden. De container bleek te staan op de parkeerplaats vlakbij camping Waterhout aan de Noorderplassen. “We zijn zo blij”, stamelt Agatha Tan. “Toen ik hoorde dat ‘ie was teruggevonden, kreeg ik buikpijn van opwinding.” Omdat de container op zo’n afgelegen plek is neergezet, gaat […]

today30 maart 2023 137


0%