Nieuws

Cameratoezicht Haven komt voorlopig niet terug

today24 maart 2023 65

Achtergrond
share close

Het cameratoezicht in Almere Haven komt voorlopig niet terug. Dat heeft wethouder Maaike Veeningen laten weten aan de gemeenteraad. De fractie van AP/OPA stelde daar vragen over omdat inbrekers hebben toegeslagen bij een tabakswinkel kort nadat de gemeente had gemeld dat het tijdelijke toezicht deels werd opgeheven.

De gemeente betreurt het dat de winkel is opengebroken, zegt Veeningen. “Dat vinden wij ook ontzettend vervelend. Onze burgemeester is vanmiddag ook langs geweest om zijn medeleven te betonen.” Toch is één incident volgens de wethouder niet genoeg om de camera’s weer aan te zetten. Voor de inzet van tijdelijk cameratoezicht zijn namelijk strikte regels.

Openbare raadsbrief
AP/OPA vond het ook ongelukkig dat de gemeente naar buiten is gekomen met de melding dat de camera’s weer uit werden gezet. Volgens Veeningen kan dat niet anders; de regels rond het cameratoezicht schrijven voor dat het college de gemeenteraad informeert met een raadsbrief, en die brieven zijn openbaar.

De gemeente heeft wel met de politie afgesproken dat die de situatie in de buurt in de gaten houdt zodat er snel kan worden ingegrepen als het weer uit de hand gaat lopen met de overlast.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

De Politieke Markt is volgens VVD-raadslid Mark Koelman slopend

Hij had zich er goed op voorbereid; het raadswerk in Almere moest na allerlei cursussen en trainingen zeker lukken, dacht hij. Maar het pakte anders uit voor (ex)VVD-raadslid Mark Koelman. Deze week besloot hij op te stappen als raadslid. Persoonlijk Hij leerde van tevoren van alles over waar je als raadslid mee te maken krijgt, volgde onder meer debat- en mediatrainingen. Waar hij echter niet op bedacht was waren veranderingen […]

today24 maart 2023 116


0%