Nieuws

Broers vrijgesproken van dodelijke steekpartij

today24 januari 2023 60

Achtergrond
share close

Twee broers van 29 en 26 jaar zijn maandag vrijgesproken van het doodsteken van Fanuel Berika op een parkeerterrein aan de Breskensweg in de Almeerse Stedenwijk. Er is onvoldoende bewijs dat de Almeerders verantwoordelijk zijn voor de fatale steekwonden waaraan het 26-jarige slachtoffer is overleden. Wel veroordeelt de rechter het tweetal tot een celstraf van één jaar voor openlijke geweldpleging. Het jongere broertje van het tweetal is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk. Hij was destijds minderjarig.

Het OM eiste tien jaar cel tegen de broers. Op het mes waarmee het slachtoffer werd gestoken, is geen DNA van de drie broers gevonden. Wel is er DNA van een onbekend persoon gevonden. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat niemand één van de broers met het mes heeft gezien. Uit het sectierapport blijkt dat het slachtoffer zeven keer gestoken is, onder meer in zijn borst en arm.

De steekpartij met dodelijke afloop vond plaats in augustus 2020 na een verjaardagsfeest in Club Paragon. Er ontstond ruzie, nadat het slachtoffer het jongste broertje sloeg. Het lukte omstanders om de ruzie te sussen. Niet veel later ontstond er een nieuwe vechtpartij. Meerdere mensen, waaronder de drie broers, verzamelden zich rondom de auto van het slachtoffer en begonnen hem te slaan. Toen de man uit de auto kwam, ging de vechtpartij verder. De man is dezelfde nacht aan zijn verwondingen overleden.

‘Slachtoffer kon geen kant op’
Het slachtoffer kon tijdens de vechtpartij geen kant op doordat hij in zijn auto zat, aldus de rechtbank. Hoewel de broers niet veroordeeld worden voor de messteken, waren zij wel betrokken bij het geweld waaraan het slachtoffer uiteindelijk is overleden. Dit heeft invloed op de strafeis. Omdat de broers lange tijd in voorarrest zaten, waren de verdachten alweer op vrije voeten.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Liefhebbers: Meer aandacht voor vergeten monument Woningwetwoning

Het werd in 1977 aangelegd als landschapskunstwerk op een eiland in de Leeghwaterplas in Almere. Het ‘Monument voor een Woningwetwoning’ van kunstenares Anne Mieke Backer. Het bestaat uit drie, in struiken uitgevoerde, plattegronden van woningen die toentertijd werden gebouwd in Almere. Nu, ruim veertig jaar later, is het kunstwerk bijna niet meer te zien en wordt het ook niet meer onderhouden of aangeduid als kunstwerk. Erfgoedvereniging Heemschut wil daar verandering […]

today23 januari 2023 49


0%