Nieuws

Boeiende topper tussen Almere City en Heracles blijft zonder winnaar

today3 april 2023 32

Achtergrond
share close

Almere City FC heeft opnieuw laten zien waarom het dit seizoen zo hoog op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie staat. Tegen de nummer twee Heracles werd het een boeiend schouwspel waarin de punten werden gedeeld: 1-1.

In het goed gevulde Erve Asito stadion speelde City vanaf de eerste minuut een prima wedstrijd en vond regelmatig goed combinerend de weg naar voren. Heracles daarentegen kwam niet verder dan de middenlijn en hanteerde veelvuldig de lange bal en moest het hebben van de dode momenten, zoals hoekschoppen.

Gelukkig voor Almere City FC is keeper Nordin Bakker, die onlangs verkozen werd tot beste keeper van de derde periode, in vorm. Hij tikte na een kwartier spelen een kopbal van Marco Rente uit de rechterbenedenhoek. Even later kroop diezelfde Bakker door het oog van de naald. De City-keeper probeerde op het natte kunstgras een stuiterende voorzet direct op de borst te pakken, maar kon de bal niet onder controle krijgen. Het schot van Ismail Azzoaoui ging via Bakker en Alvaro Peña over het doel.

Ondanks de kansen voor Heracles opende Almere City FC de score. Alvaro Peña kopte de hoekschop van Anthony Limbombe vlak langs de tweede paal en liet keeper Michael Brouwer kansloos. De maar liefst 430 meegereisde supporters, een record voor Almere City FC, konden een feestje vieren.

Na deze openingstreffer werd Heracles agressiever en vlak voor rust werd de uitblinkende middenvelder Jochem Ritmeester van de kamp slim geneutraliseerd door routinier Samuel Armenteros. De jongeling van Alex Pastoor ging na contact met Armenteros knock-out naar de grond en zag de wereld even voor een doedelzak aan. Verder spelen was geen optie.

Enigszins onsportief verhinderde Heracles de gereed staande Jorrit Smeets in te vallen en zocht direct de aanval. Trainer Pastoor zag zich genoodzaakt het veld in te lopen, wat hem een gele kaart opleverde, maar zorgde er wel voor dat de wissel kon plaatsvinden. De organisatie was echter even zoek en drie minuten in blessuretijd kon Nikolai Laursen de bal uit een onoverzichtelijke situatie binnen tikken: 1-1.

Periodekampioen

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Beide ploegen waren redelijk in evenwicht. De grootste kans was voor Almere City FC. In de 59e minuut leek Stije Resink de bal voor te zetten maar plaatste de bal hard bij de eerste paal. Keeper Brouwer kon nog maar net zijn hand er tegen aan krijgen.

Door het gelijke spel blijft Almere City FC op de derde plek met een achterstand van veertien punten op Heracles. Aanstaande maandag kan dat gat een klein beetje kleiner worden als de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewonnen wordt. Lukt dit, dan is het team van Alex Pastoor periodekampioen en zeker van deelname aan de nacompetitie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Hennepplantages en flessen lachgas gevonden bij controles bedrijven

Bij een integrale controle op bedrijventerrein aan de Delftstraat en de Vlaardingenstraat in de Stedenwijk zijn woensdag twee hennepplantages aangetroffen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. De integrale controle is uitgevoerd door Politie, Douane, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Belastingdienst, RIEC Midden-Nederland, Openbaar Ministerie, UWV, Liander, Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), Vitens en de gemeente Almere. De twee in werking zijnde hennepplantages zijn gevonden in bedrijfspanden aan de Delftstraat. Bij de kwekerijen, die […]

today3 april 2023 32 2


0%