Nieuws

Bewoners verdeeld over plannen Nobelhorst tijdens informatiemarkt

today14 april 2023 51

Achtergrond
share close

Bewoners van de wijk Nobelhorst in Almere zijn verdeeld over de plannen voor de wijk. Dat bleek woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst. Hierbij werden onder meer de schetsen voor 1.500 nieuwe woningen gepresenteerd. “Ik vind het heel massaal, het dorpse karakter van Nobelhorst verdwijnt. Ik denk er over na om te verhuizen”, zegt buurtbewoonster Giny de Leeuw.

De gemeente presenteerde in Sterrenschool Het Universum de plannen voor de wijk, samen met diverse bouwbedrijven. Aan zestien tafels werden diverse elementen toegelicht, zoals over de openbare ruimte, groenbeheer en het gezondheidscentrum.

Volgens buurtbewoner Roel Meijer gaat het mis in de communicatie tussen de gemeente Almere en de bewoners van Nobelhorst. “Een voorbeeld: De Nobellaan ligt al zes weken stil door verzakkingen. Mensen horen niets en dat is heel vervelend.” Ook zijn er positieve geluiden over de plannen. Een buurtbewoonster zegt: “Het ziet er mooi uit en ik vind deze opzet wel heel informatief. Goed gedaan.”

Gezondheidscentrum
Ook de plannen voor het gezondheidscentrum werden getoond. Het Groene Veld maakt plaats voor het centrum en een grote parkeerplaats. Het plan kan op weinig enthousiasme rekenen van buurtbewoners. “Te groot”, zegt Maarten van Ingen. Hij dacht dat het gezondheidscentrum ooit bedoeld was voor alleen Nobelhorst. “Nu lijkt het gezondheidscentrum veel groter te worden. Daar heb ik moeite mee. Zo’n centrum kunnen ze beter dicht bij de toegangswegen aanleggen.”

Volgens buurtbewoner Meijer begint alles bij een betere communicatie vanuit de gemeente. “De wijk an sich hoe het eruit komt te zien, dat gaat erg mooi worden. Ik kan iedereen ook aanraden om hier te komen wonen. Alleen de voortgang en de communicatie naar bewoners toe, dat laat te wensen over.”

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de plannen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Het debacle deel 3: Woontoren Flores: symbool van een moeizame verstandhouding

Wie zes maanden na de sluiting rondwandelt op het voormalige Floriadeterrein, ziet nog maar weinig dat herinnert aan de wereldtuinbouwtentoonstelling van 2022. De kabelbaan is verdwenen, de landenpaviljoens zijn gesloopt, en ook de rest van de bouwwerken zijn vrijwel allemaal weer afgebroken. Wat overblijft zijn de rechte wegen en paden die samen de herkenbare hokjes-structuur van het gebied vormen. En te midden van een hele hoop lege kavels staat woontoren […]

today14 april 2023 31


0%