Nieuws

Bevrijdingsfestival in Flevoland gaat door en blijft gratis

today23 februari 2023 16

Achtergrond
share close

Het bevrijdingsfestival in Almere gaat dit jaar gewoon door en is gratis te bezoeken. Ondanks dat de organisatoren van de bevrijdingsfestivals het moeilijk hebben. Toch is het ook voor Flevoland een spannende tijd geweest.

“Alle veertien festivals staan onder druk. Het is nog nooit zo ingewikkeld geweest met de stijgende kosten. Denk dan aan stijgende kosten door inflatie, door btw-aanpassing en doordat artiesten duurder zijn geworden”, zegt Paul van Sprundel van Bevrijdingsfestival Flevoland.

Dit jaar is het evenement voor de dertigste keer in de provincie. “Ik kan er nog niet te veel over vertellen, maar we zijn met een fantastische line-up bezig. Op die manier willen we iets speciaals neerzetten.” Van Sprundel laat weten dat er volgende week meer bekend wordt.

Vrije toegang
Vorig jaar werd er in Groningen een proef gedraaid waarbij bezoekers een kaartje moesten kopen. Dit jaar is het daar toch weer gratis. “In Flevoland blijft het ook gratis. Het was op zich een succesvolle pilot vorig jaar, maar het is niet de bedoeling om het evenement met entree te laten plaatsvinden. Bij een bevrijdingsfestival hoort vrije toegang.”

Festival in Utrecht gaat niet door
Utrecht heeft woensdag laten weten dat het bevrijdingsfestival daar dit jaar niet doorgaat. Van Sprundel vindt dat heel jammer. “Zij hebben een andere opzet. Ons festival heeft een iets andere financiële constructie. Toch moeten ook wij de komende jaren opletten.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Wietexperiment waarschijnlijk pas in 2024 van start in Almere

Voorlopig begint er in Almere nog geen proef met legale wietteelt. Minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) hebben besloten dat er voorafgaand aan het geplande ‘wietexperiment’ eerst een aanloopfase komt in Tilburg en Breda. De aanloopfase start in het najaar. Als blijkt dat de proef in de twee gemeentes voldoende werkt, kan de proef worden uitgebreid naar andere steden, waaronder Almere. Dit zal naar […]

today23 februari 2023 12


0%