Nieuws

Amsterdamse moskee verhuisd naar Almere

today3 februari 2023 138

Achtergrond
share close

De Noori Masjid Moskee uit Amsterdam Oost is verhuisd naar Almere Literatuurwijk. De moskee zit in een oud kantoorpand op bedrijventerrein de Binderij. De eerste bijeenkomst is al geweest. Het wordt, na de nog te bouwen moskee in Oosterwold, de achtste in Almere.

Het gaat om een Soenitische moskee met een Surinaamse achtergrond, volgens een van de bestuursleden is het een kleine vereniging van 50 man. De moskee in Amsterdam was volgens het secretariaat verouderd en moest naar eigen zeggen sluiten vanwege de financiële gevolgen van corona. “Na wikken en wegen om voor de volgende generatie een schuldvrij masjid (moskee) te realiseren is besloten om te verhuizen naar Almere”, staat op de website van de moskee.

Het kantoorpand van 750 vierkante meter en twee verdiepingen heeft op dit moment nog niks weg van een moskee. Maar er is wel een vergunning aangevraagd om het pand te verbouwen. Zo moeten op het dak een koepel komen en torentjes.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

PostNL moet deel van Oosterwold overslaan, bewoners snappen niet waarom

Bewoners van Oosterwold in Almere zijn boos op PostNL. Het postbedrijf bezorgt voorlopig geen pakketjes meer aan de Tureluurweg en het Oeverwalhof, in ieder geval tot 16 februari. Vanwege een omleiding en de slechte kwaliteit van de wegen zou het onmogelijk zijn om met een bus vol pakketjes bij de voordeur van de bewoners te komen. Onzin, vindt Petra Bijlhout, die in het gebied woont. De omleiding zou volgens haar prima begaanbaar moeten zijn voor de kleine bestelbusjes waar de […]

today3 februari 2023 60


0%