Nieuws

Almere City FC struikelt niet over Jong Ajax

today20 maart 2023 28

Achtergrond
share close

Even slikken en dan gewoon weer door gaan. Almere City FC heeft de nederlaag tegen concurrent VVV (1-3) goed verwerkt. Bij Jong Ajax wonnen de mannen van Alex Pastoor met 0-2 en staan inmiddels weer derde in de Keuken Kampioen Divisie.

Het zat Almere City FC niet mee de afgelopen week. Een afgelaste wedstrijd tegen Jong Utrecht die de periodetitel had moeten opleveren en een nederlaag tegen VVV drukten de positieve stemming van de laatste weken enigszins. In Amsterdam was het dus zaak om orde op zaken te stellen.

En dat lukte, maar met echt sprankelend voetbal ging het niet. Jong Ajax en Almere City FC troffen elkaar voor de negentiende keer en het was pas de zesde keer dat City de winst pakte. Spannend was het de eerste twintig minuten niet op sportpark De Toekomst. Geen van beide ploegen creëerde grote kansen en verdiende een voorsprong.

Almere City FC kwam wel een aantal keer gevaarlijk door, maar echt moeilijk kreeg keeper Tom de Graaff het niet. Diezelfde de Graaff stond echter wel aan de basis van de openingstreffer. Hij speelde de bal tamelijk hard en onbezonnen over de zijlijn, waarna City een aanval op kon zetten.

Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Jeredy Hilterman. De spits, die geselecteerd is voor het nationale elftal van Suriname, schoot vanaf 16 meter keihard in en met een vreemde dwarrel viel de bal in het net: 0-1.

Na rust kwam City enigszins gelukkig op 0-2. Hamdi Akujobi werd binnen het strafschopgebied na een onverwachte draaibeweging onderuit geveegd door een Ajax-verdediger. Lance Duijvenstein faalde niet vanaf de penaltystip al zat keeper De Graaff er vlak bij.

Amper tien minuten later kregen de Almeerders een tweede cadeautje van Jong Ajax. Mika Godt maakte een domme overtreding nadat hij werd afgetroefd door Akujobi. Voor Godt leverde dit een tweede gele kaart op en kon dus met rood gaan douchen.

Na het vertrek van Godt kon Jong Ajax geen vuist meer maken en werden de ruimtes groter voor Almere City FC. Desalniettemin konden de mannen van Pastoor daar geen gebruik van maken en bleef het bij 0-2.

Alex Pastoor was vanzelfsprekend blij met de overwinning, maar liep niet over van vreugde: ,,Vroeger op school was een vijfeneenhalf ook een voldoende en dat soort voetbal vond ik het”, aldus de oefenmeester.

Almere City FC staat nu weer op de derde plek en heeft een weekje rust. Het Nederlands elftal komt volgende week in actie en daarom liggen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor een week stil.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

De stembussen zijn geopend, Almeerders laten hun stem horen

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen zijn van start gegaan. De stembureaus zijn vanaf 7:30 open en Almeerders kunnen op allerlei plekken in de stad hun stem uitbrengen. Er kan tot 21:00 uur gestemd worden. Vorig jaar had Almere een dramatisch lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen, gaan Almeerders dit jaar wel stemmen? Onze verslaggever ging op pad om erachter te komen of Almeerders deze keer wel hun […]

today16 maart 2023 34


0%