Nieuws

Almeerse scholieren komen in actie tegen klein elektronisch afval

today8 maart 2023 37

Achtergrond
share close

Scholieren uit Almere zijn betrokken bij een nieuwe actie: de e-waste-race. Vier weken lang zullen zij de strijd aanbinden met klein elektronisch afval.

Bij Omroep Flevoland vertelde Esthy Meijer van organisator Race Against Waste dat scholieren in heel Nederland overbodige apparaten zullen inzamelen, zoals kapotte waterkokers, koptelefoons of oude toetsenborden, oude kabels en adapters. ‘Ze kunnen bijvoorbeeld ook een YouTube-video maken waarin ze andere mensen leren over het onderwerp.’ Met dit alles verdienen de leerlingen punten en de school met de meeste punten wint een schoolreis. Enthousiaste leerlingen van basisschool Het Drieluik in Almere hebben vanochtend van Esthy al les gekregen in het hoe en waarom van de actie. Ze leerden van alles over kleine apparaten met batterijen of een stekker: wat zijn elektronische apparaten, welke grondstoffen zitten erin en onder welke omstandigheden worden ze gemaakt. Het gebruik van elektronische apparaten neemt toe, maar zijn die allemaal wel nodig? Hoe kun je ze een tweede leven geven, zodat er geen grondstoffen worden verspild? Het project loopt tot 6 april. In Almere doen er acht basisscholen aan mee.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Auto rijdt zonder band op de A6, bestuurder blijkt onder invloed

Een bestuurder van een auto is zondagavond op de A6 bij Almere aangehouden. Het voertuig viel op omdat hij zonder band reed. De automobilist bleek onder invloed te zijn van drugs. Dat meldt de politie. Agenten kregen rond 22.00 uur een melding dat er een auto zonder rechtervoorband over de Hogering in de richting van Almere Buiten reed. De politie zag de auto op de A6 rijden en gaf een […]

today7 maart 2023 35


0%