Nieuws

Burgemeester vond café Men at Work niet veilig genoeg

today28 februari 2023 32

Achtergrond
share close

Het veilig uitgaan bij café Men at Work in Almere was in het geding. Ook zou er een gevaar zijn voor de volksgezondheid. Daarom heeft waarnemend burgemeester Ank Bijleveld besloten om het café voor vier weken te sluiten. Dat laat de gemeente weten aan Omroep Flevoland op vragen over de sluiting.

De politie en Stadstoezicht Almere hebben bij het café meerdere incidenten geconstateerd. De burgemeester vindt “het aannemelijk dat het openhouden van het café een gevaar vormt voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid.” Ze heeft daarover recent nog gesprekken gevoerd met de ondernemers en dit heeft niet tot verbetering geleid.

Wat voor incidenten het waren en hoe de volksgezondheid in het café in gevaar kwam wil de gemeente niet zeggen. In het kader van de privacy van de betrokken ondernemers doet de gemeente verder geen mededelingen.

Op vrijdag 24 februari om zes uur ‘s avonds ging het café gedwongen op slot. Daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat. Gedurende de sluiting worden de eigenaren in gelegenheid gesteld om orde op zaken te stellen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Personeel Flevoziekenhuis wil af van enorme berg afval

Het Flevoziekenhuis in Almere wil vanaf 2025 de helft minder medisch afval produceren. Een ziekenhuis heeft veel vuilnis, omdat veel medische hulpmiddelen in plastic verpakt zitten of maar één keer gebruikt kunnen worden. Daarnaast wordt veel afval bestempeld als ‘medisch’ waardoor het tot nu toe eigenlijk niet gerecycled kan of mag worden. Per dag komt er van één operatiekamer zo’n 16 kilo vuilnis. Oogarts Sjoerd Elferink wil iets doen tegen […]

today28 februari 2023 36


0%