Huidig liedje

Current show

Current show

Background

Twee Almeerders dingen mee naar Global People Award

Written by on 3 november 2021

Twee Almeerders staan zaterdag in de finale van de verkiezing van de Global People Awards. Zakenvrouw Nasima El Bachiri maakt in de categorie ‘Entrepreneur’ kans op een prijs en supermarktmedewerker en influencer Redouan Assakali is genomineerd in de categorie ‘Rising Star’, oftewel jong talent. De Global People Awards worden elk jaar uitgereikt met als doel om diversiteit te vieren en multiculturele rolmodellen in het zonnetje te zetten.

Nasima El Bachiri is ooit begonnen als schoonmaakster en heeft nu vijf bedrijven. Waaronder het schoonmaakbedrijf B Flex Cleaning, dat bijna honderd mensen in dienst heeft. Zij zegt ondernemer te zijn geworden door haar vader. Hij kreeg volgens haar niet de waardering die hij verdiende.

“Mijn vader was geen ondernemer. Mijn vader werkte in een chocoladefabriek in Bussum. Hij werd niet heel erg met respect behandeld. Dat was mij altijd opgevallen als klein meisje. Ik heb toen ooit in mijn hoofd geprint van als ik later groot ben, dan ga ik mijn onderneming beginnen en dan zal ik zorgen dat mensen zoals mijn vader bij mij mogen werken en dan wel die respect krijgen, wel die erkenning en waardering.”

El Bachiri is in 2019 uitgeroepen tot Flevolandse zakenvrouw. Naast het schoonmaakbedrijf B Flex Cleaning is zij ook eigenares van Flevo Timmerfabriek, bruidswinkel La Novia Boutique, een uitzendorganisatie en Boutique Desk, die flexibele werkplekken aan vrouwen biedt.

De andere Almeerse genomineerde is Redouan Assakali. Zijn vader en moeder zijn op jongere leeftijd vanuit Marokko naar Nederland gekomen. Assakali groeide op in Almere. Hij verloor zijn vader op jonge leeftijd en bleef achter met zijn moeder en twee zusjes. Voor Assakali was dat een wake-up call en hij besloot vanaf dat moment elke dag het beste uit zichzelf te halen en er te zijn voor anderen, zo vertelt hij op de website van de Gobal People Awards.

Hij ging aan het werk in de supermarktbranche, begon als hulpkracht en werkt nu als afdelingsmanager vers bij Vomar in Almere. Hij gaat daarnaast bij scholen langs om zijn verhaal te vertellen en hoopt zo jongeren te inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Ook geeft hij huiswerkbegeleiding en biedt hij bijvoorbeeld stageplaatsen aan in de supermarktbranche.

De Global People Awards worden zaterdag uitgereikt in Huis ter Duin in Noordwijk.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.


Continue reading