Huidig liedje

Current show

Current show

Background

Minder deelnemende landen aan Floriade verwacht

Written by on 2 november 2021

Er doen waarschijnlijk minder landen mee aan de Floriade in Almere dan verwacht. De gemeente Almere hoopt dat er circa 32 landen deelnemen aan de Floriade, schrijft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer. Twee maanden geleden werd nog uitgegaan van 40 deelnemende landen. De gemeente Almere laat woensdag weten daar nog altijd vanuit te gaan.

Schouten schrijft verder dat tot nu toe 22 landen zich hebben aangemeld. Volgens de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het Rijk geholpen om via de Nederlandse diplomatieke diensten contacten te leggen om deelname van landen aan de Floriade te stimuleren. Er zijn nog gesprekken gaande om contacten te leggen met landen die ook de intentie hebben uitgesproken om ook een bijdrage te leveren.

Minister Schouten noemt in de brief aan de Kamer niet om welke landen het gaat. Eerder werd al wel bekend dat onder meer Indonesië, Qatar, India, Thailand, China en Japan op de Floriade vertegenwoordigd zullen zijn.