Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

13:00 17:00

Current show

Easy @ Work

13:00 17:00

Background

850 Almeerders staan op de wachtlijst voor een ‘maatje’

Written by on 21 juli 2021

850 Almeerders staan op de wachtlijst voor een ‘maatje’

850 Almeerders zijn op zoek naar een maatje, dat blijkt uit cijfers van het Oranjefonds. Bij het maatjesproject kunnen mensen zich aanmelden om een ander te helpen, bijvoorbeeld door een stukje samen te lopen of een kop koffie te drinken.

Volgens Nerina Vilchez van het Oranjefonds zijn er signalen dat het aantal mensen dat een maatje zoekt is toegenomen het afgelopen jaar. Mensen die volgens de stichting op de wachtlijst staan zijn eenzame 75+’ers’, mensen met een verstandelijke beperking of gezinnen die een maatje nodig hebben voor extra steun bij de opvoeding.

Volgens Vilchez worden er in heel Nederland bijna 40 duizend vrijwilligers gezocht die bereid zijn om een ander te helpen. Afgezet tegen het aantal inwoners scoort Almere, landelijk gezien, boven het gemiddelde. Er zijn dus in Almere meer maatjes nodig dan gemiddeld in de rest van Nederland.

Ook organisaties kunnen zich inschrijven op de wachtlijst. De organisaties bemiddelen dan tussen iemand die hulp nodig heeft en een mogelijk maatje.  Zo is in de lijst met projecten bijvoorbeeld de VMCA, de vrijwilligersorganisatie van Almere, te vinden. Tot nu toe zijn er dit jaar 108 aanmeldingen gekomen van mensen of organisaties die een maatje zoeken.