Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

Lerarentekort afgenomen in Almere

Written by on 17 december 2020

Het basis- en speciaalonderwijs hebben minder te kampen met een lerarentekort. Het tekort is dit jaar afgenomen. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders. Dit betreft zowel openstaande als verborgen vacatures.

“In het primair onderwijs zijn de openstaande vacatures tussen februari en oktober 2020 gedaald van 3,5% naar 1%. Maar de grootste pijn zit in de verborgen vacatures. Daar is in diezelfde periode ook sprake van een daling van 13,6% naar 10,1%. Als wordt gekeken naar een verdeling van de tekorten over de stad Almere dan zijn de tekorten het grootst in Almere Poort”, schrijft het college in de brief.