Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Geen gehandicaptenparkeerkaart voor Almeerders met Canta

Written by on 2 september 2020

Heeft een bestuurder van een gehandicaptenvoertuig Canta recht op een gehandicaptenparkeerkaart? Ja, vindt de Almeerse politieke partij NIDA Almere. De gemeente Almere denkt daar anders over. Almeerders die in het bezit zijn van een gehandicaptenvoertuig Canta komen volgens de gemeente niet (meer) in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder.

In strijd met de wet

Volgens NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui handelt de gemeente in strijd met de wet. De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders om opheldering. “Een gehandicaptenvoertuig Canta voldoet volgens ons aan de wettelijke definitie van motorvoertuig. Dat wil zeggen dat voor het parkeren met een Canta een gehandicaptenparkeerkaart wel aangevraagd kan worden. Bij een positieve indicatie dient de gemeente, naar ons oordeel, een gehandicaptenparkeerkaart aan Canta-bestuurders te verstrekken. Anders is het besluit van de gemeente in strijd met de wet. We zijn daarom benieuwd naar de reactie van het college”, aldus Buyatui.

Geen rijbewijs

De gemeente geeft aan dat een Canta-bestuurder geen rijbewijs nodig heeft en dus ook geen invalidenparkeerkaart. Volgens de gemeente mogen……………..[Lees verder op 1almere.nl]

Geen gehandicaptenparkeerkaart voor Almeerders met Canta

Foto

Canta. Foto door: FaceMePLS from The Hague, The Netherlands / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)