Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Strijd om behoud bomen aan Westerdreef gaat door

Written by on 1 september 2020

De SP is zaterdag de straat op gegaan om huis-aan-huis flyers aan te bieden en handtekeningen op te halen voor de bosstroken aan de Westerdreef. De partij hoopt daarmee de bomen aan de Westerdreef te behouden. “Ze vormen de “tunnel van groen” waardoor de Havenaren zo graag thuiskomen. Het verzet onder bewoners groeit en blijft groeien. Samen met de alsmaar groter wordende groep bewoners gaan wij voorop in de strijd voor behoud van het groen”, schrijft de partij.

Petitie

De petitie tegen de bomenkap is inmiddels meer dan 1237 keer getekend. “Hiermee en met de opmerkingen van de ondertekenaars laten zij de gemeenteraad op indrukwekkende wijze het groene hart van Haven zien. Het is triest dat met uitzondering van de PvdD, PVV en SP, de andere partijen in de raad er niets mee doen. Maar onze actie gaat door”, aldus de SP.

Monumentale bosstroken

Volgens de SP gaat het om monumentale bosstroken die dreigen te verdwijnen. “We gaan met de bewoners in gesprek over het gemeentebeleid voor het oudste en groenste stadsdeel van Almere. We verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats voor de voormalige Montessorischool, afslag Uithof”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Strijd om behoud bomen aan Westerdreef gaat door