Huidig liedje

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Current show

In de Morgen Show

07:00 09:00

Background

Statushouders ontdekken hun kansen voor de klas

Written by on 28 augustus 2020

Statushouders die in hun land van herkomst voor de klas hebben gestaan, kunnen veel betekenen voor het onderwijs in Flevoland. Om de overstap makkelijker te maken, begint morgen een speciaal oriëntatiejaar voor deze doelgroep. In een jaar tijd kunnen ze kennismaken met het Nederlandse onderwijssysteem en ontdekken ze hun kansen in deze branche.

Windesheim

De deelnemers volgen onderwijsinhoudelijke vakken zoals pedagogiek en vakken die aansluiten bij het lesgevende werk dat ze in hun thuisland hadden. Deze vakken worden verzorgd door hogeschool Windesheim. Door de lessen leren de studenten het Nederlandse onderwijssysteem en het jargon van hun vakgebied kennen.

Ervaring

Hiernaast lopen zij stage op een school voor het primair of voortgezet onderwijs.Diverse Almeerse scholen en een school uit Lelystad stellen hiervoor stageplekken beschikbaar. Door regelmatig op school te zijn, doen ze veel ervaring op.Ondertussen wordt van de deelnemers ook verwacht dat zij de Nederlandse taal verder leren.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Statushouders ontdekken hun kansen voor de klas