Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Background

Bezorgdheid over alarmerende cijfers huishoudens met problematische schulden

Written by on 28 augustus 2020

Ruim acht procent van de Nederlandse huishoudens heeft te kampen met problematische schulden. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Slechts een tiende daarvan is in beeld bij de schuldhulpverlening. Almere staat met 14 procent hoog in het lijstje. NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui maakt zich zorgen over de alarmerende cijfers van het CBS.

Verwachte toename

“We zijn bezorgd over de toekomst van Almeerders met problematische schulden en willen graag weten hoe het college deze alarmerende cijfers van het CBS leest, vooral omdat de verwachting is dat de coronacrisis de schuldenproblematiek flink zal verergeren”, vertelt Buyatui.

Betere toekomst

NIDA Almere roept daarnaast het college op om er alles aan te doen om Almeerders met problematische schulden aan een betere toekomst te helpen. De partij heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Bezorgdheid over alarmerende cijfers huishoudens met problematische schulden