Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Overlast door pluisjes van populieren in Almere Buiten

Written by on 27 augustus 2020

Elk jaar sneeuwt het weer pluisjes van Populieren. De bomen veroorzaken met de pluisjes veel overlast. Respect Almere heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over de Populieren in het Meridiaanpark in Almere Buiten.

Brandgevaarlijk

“Hooikoortspatiënten en astmapatiënten ondervinden veel hinder van de pluisjes. De tuinen liggen vol”, schrijft René Eekhuis van Respect Almere. “Als het droog is, vormen de pluisjes een reëel brandgevaar. Twee jaar geleden zijn de populieren gekapt die het dichtst bij de Regenboogbuurt stonden. Het geschetste probleem werd onderkend. Daarna is met de kap gestopt, waarna de overlast jaar in, jaar uit weer toe is genomen”.

Bomenkader

In de evaluatie bomenkader werd vooral gesproken over de essentaksterfte. “Hiermee gaat het bomenkader, wat Respect Almere betreft, te makkelijk voorbij aan de overlast die de populieren geven in het Meridiaanpark in Almere Buiten”, aldus de partij.

De partij wil nu onder andere weten waarom niet alle populieren twee jaar geleden zijn geveld: “Zijn er plannen om het restant van de populieren weg te halen? Zo ja, kan dat voor de lente van 2021? Dan begint normaal gesproken de overlast”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Overlast door pluisjes van populieren in Almere Buiten