Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

SP Almere dient motie in over kinderopvangtoeslagaffaire

Written by on 24 augustus 2020

Het was vaak in het nieuws de afgelopen tijd: De toeslagenaffaire heeft veel Nederlandse gezinnen in de problemen gebracht. Dat kwam door terugvordering vanuit de belastingdienst. “Dit schandaal werd aan het licht gebracht door onderzoek van SP Kamerlid Renske Leijten in samenwerking met CDA Kamerlid Pieter Omtzigt”, schrijft SP Almere. “In Almere gaat het om welgeteld 1295 Almeerse gezinnen die gedupeerd zijn door De Belastingdienst”.

Aangrijpend

“De verhalen van de ‘toeslagen-ouders” en kinderen zijn enorm aangrijpend. Ze hebben te maken met een veelheid aan loketten”, aldus de SP. “De complexiteit van hun problemen wordt niet herkent of erkent door de overheden, laat staan aangepakt. De ouders zijn murw geraakt doordat ze het gevoel hebben dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd en weer terug. Ze zijn radeloos en hebben het vertrouwen in de gehele overheid en instanties verloren door het enorme onrecht wat hen is aangedaan door de belastingdienst de afgelopen 10 jaar”.

Almere

Ook in Almere zijn veel ouders helemaal aan het eind van hun latijn, financieel, geestelijk en fysiek. Het baart de SP zorgen: “Ze durven niet meer te vertrouwen op de instanties die er voor hen zouden moeten en kunnen zijn. Daardoor worden de problemen alleen maar groter voor hen en hun kinderen……………[Lees verder op 1almere.nl]

SP Almere dient motie in over kinderopvangtoeslagaffaire