Huidig liedje

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Background

”Jongeren vinden het lastig om zich aan de coronamaatregelen te houden”

Written by on 21 augustus 2020

Almeerse jongeren vinden het steeds lastiger om zich aan de coronamaatregelen te houden. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders. “Dit kan leiden tot het uitschrijven van meer boetes. Deze mogelijke ontwikkeling houden wij nauwlettend in de gaten”, zo schrijft het college in antwoord op vragen van NIDA Almere.

Strafblad

Tot nu toe zijn er 108 coronaboetes uitgeschreven. Deze zijn onder te verdelen in 56 boetes aan meerderjarige personen en 52 boetes aan minderjarige personen. De locaties van de overtredingen bevinden zich door heel Almere. Het valt op dat er geen “hotspots” van overtredingen zijn.

Het krijgen van een coronaboete betekent een aantekening op het strafblad. Dit kan van invloed zijn bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). “We zijn bezorgd omdat dit volgens het college zomaar kan leiden tot het uitschrijven van meer boetes”, zegt NIDA-raadslid en fractievoorzitter, Hassan Buyatui. “Het kabinet heeft weliswaar besloten dat de eerste coronaboete geen belemmering is voor het afgeven van een VOG, maar een tweede boete betekent dus géén VOG. Iets wat wij niet willen hebben. De boetes hebben in dit geval niet alleen impact op de financiële status van overtreders, maar ook op de sollicitaties waar een VOG een onderdeel van kan zijn.” 

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

”Jongeren vinden het lastig om zich aan de coronamaatregelen te houden”