Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Nieuwe concertserie is start van een nieuwe cultuurervaring in tijden van corona

Written by on 19 augustus 2020

Goed nieuws voor de liefhebbers van klassieke muziek. Er wordt een nieuwe concertserie gelanceerd in Almere. Op 4 september gaat ‘Nieuw Podium Klassiek Almere’ van start. “Wij willen een positief geluid in deze onbeschrijfelijke tijden laten horen. Deze nieuwe serie biedt u een heerlijk moment van luxe na een drukke, hardwerkende week en het is ook nog eens bij u om de hoek”, aldus de organisatie.

Culinaire ervaring

“Daarnaast is het niet alleen een fantastisch muzikaal uitje, maar ook een complete sociale- en culinaire ervaring met een gezellige borrel achteraf waar u zich coronaproof kunt mengen met de musici. Deze internationaal geprezen topmusici komen op uitnodiging van violist en artistiek leider Igor Ruhadze speciaal voor u naar Almere toe”, schrijft de organisatie. Het idee om de Friday Night Classical Music-serie te organiseren was nog vóór de pandemie in de achtertuin van Igor Ruhadze geboren. Op een dag maakte hij een lekkere barbecue met zijn vrienden en deelde hij zijn recente opnames onder het genot van een glaasje wijn. Toen klonk er een gezamenlijke gedachte: “Wat een geweldige manier om het weekend te starten! Muziek, een hapje en een drankje – genietend van elkaars gezelschap.” Toen alles bergafwaarts ging door de coronacrisis en zo ongeveer alle concerten ineens waren geannuleerd, kwam dan ook eindelijk het moment om deze gedachte om te zetten naar werkelijkheid.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Nieuwe concertserie is start van een nieuwe cultuurervaring in tijden van corona