Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Hoe worden uitvaarten op last van de burgemeester georganiseerd?

Written by on 18 augustus 2020

Hoe worden uitvaarten op last van de burgemeester georganiseerd? Dat vraagt de politieke partij NIDA Almere zich af: “Als niemand zorgdraagt voor een uitvaart, is de burgemeester verantwoordelijk. Die verplichting is wettelijk verankerd”, zo schrijft de partij. “Naar aanleiding van een bericht over een islamitische inwoner uit Haarlem, die op een niet- islamitische wijze op een kerkhof is begraven, heeft NIDA Almere schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders”.

Gemeente

De partij wil meer te weten komen over de wijze waarop in Almere de uitvaarten in opdracht van de gemeente of op last van de burgemeester worden georganiseerd: ““Het gaat om overledenen die geen familie, sociaal netwerk hebben in de omgeving noch een testament waarin formeel de wensen en behoeften zijn vastgelegd. Er vindt er dus een uitvaart van overheidswege plaats. De gemeente betaalt en verzorgt dan de uitvaart”, aldus raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui. “Voor ons is het van groot belang om te weten of een dergelijke uitvaart al dan niet overeenkomstig de (vermoedelijke) wensen en behoeften van de overledene geschiedt.”

Begraafplaatsen en crematorium

“Naast twee gemeentelijke begraafplaatsen en een crematorium kent Almere gelukkig ook een Joodse en een islamitische begraafplaats”, zegt Buyatui. “Toch is het zaak om te weten hoe……………[Lees verder op 1almere.nl]

Hoe worden uitvaarten op last van de burgemeester georganiseerd?