Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Almere Boven, luchtfoto-tentoonstelling over de ontwikkeling van Almere

Written by on 14 augustus 2020

Stadsarchief Almere presenteert vanaf 25 augustus 2020 op vier locaties ‘Almere Boven’, een grote overzichtstentoonstelling met oude en nieuwe luchtfoto’s van de stad. In het Stadsarchief, Erfgoedhuis, de nieuwe bibliotheek in Stad en in Haven zijn verschillende, gratis toegankelijke tentoonstellingen te zien. Veel mensen uit Almere zullen op de foto’s zien hoe hun stadsdeel of buurt is ontstaan.

Selectie

Stadsarchief Almere maakte voor de tentoonstelling Almere Boven een selectie uit een collectie van bijna 25.000 luchtfoto’s gemaakt tussen 1964 en 2020. Een unieke verzameling, want Almere is vrijwel de enige stad in Nederland die luchtfoto’s heeft vanaf het prille begin. Als bezoeker zie je de ontwerpen van de stad tot leven komen. Van tekentafel tot werkelijkheid.

Recente beelden

Almere Boven toont oude luchtfoto’s van een nog lege polder in contrast met recente beelden, genomen op dezelfde plaats. Samen bieden ze een blik op de snelle groei van Almere, en op de verschillen in karakter en opzet tussen de verschillende stadsdelen.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Almere Boven, luchtfoto-tentoonstelling over de ontwikkeling van Almere

Foto

Almere Poort, foto: Bart Hofmeester / AeroCamera, 1971.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *