Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

12 september: Open Monumentendag 2020 in Almere

Written by on 12 augustus 2020

Almere doet zaterdag 12 september weer mee aan de nationale Open Monumentendag. Twaalf iconische gebouwen en locaties in Almere Haven en Stad openen dit weekend de deuren voor publiek. Dit is dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je normaliter niet zo snel komt. Het programma van de Open Monumentendag staat vanaf nu online op almere.nl/openmonumentendag.

Leermomenten

Dit jaar staat de dag in het teken van “leermonumenten”. Daarom zijn de bibliotheken in Haven en Stad, het Stadsarchief en de basisschool Polygoon in Filmwijk te bezoeken. Maar ook op alle andere locaties valt iets te leren. Steeds weer op een andere manier, voor jong en voor oud. Ontdek de verschillen in architectuur tijdens de stadswandeling door Almere Stad, fiets of wandel langs de collectie buitenkunst in Almere Haven en vaar naar het Floriadeterrein voor de Floriade Preview.

Verdiep u in bijzondere panden zoals het voormalig politiebureau in Almere Haven (ontworpen door Office for Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas), huis Polderblik op de Realiteit (ontworpen door Teun Koolhaas), Corrosia in Almere Haven of het BouwRai gedeelte van de Filmwijk. Kom meer te weten over de ontwikkeling van Almere door de tentoonstelling Almere Boven in het Stadsarchief en de bibliotheken, en kom naar landbouwschuur BOT om meer te leren over de drooglegging van onze polder. Of geniet bijvoorbeeld van een uniek uitzicht over Almere vanaf de 26e verdieping van het World Trade Centre.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

12 september: Open Monumentendag 2020 in Almere

Foto

Het voormalig politiebureau van Almere Haven is in 2019 aangewezen als eerste gemeentelijke monument van Almere. Ontwerp van Office for Metropolitan Architecture (OMA) © Hans Jan Dürr

Foto: Aangeleverd.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *