Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

Warmtenet van Almere bereikt woontorens in Duin

Written by on 11 augustus 2020

Op verschillende plekken in Almere is het warmtenet in ontwikkeling. Daarbij komen allerlei vernieuwende aanpakken kijken. Bijvoorbeeld om de warmte tot op de allerhoogste verdiepingen van de nieuwe woontorens in Duin te brengen. Dat meldt Vattenfall.

Woningen en winkels

“Aan de kust van het IJmeer is dankzij de aanvoer van miljoenen kubieke meters zand een uniek landschap met lage en hoge duinen ontstaan. Sommige duinen zijn wel acht meter hoog”, vertelt Gerrit Groenewegen, projectmanager van Vattenfall, dat het uitbreidingsgebied van Almere Poort van duurzame warmte voorziet. In Almere Duin komen in totaal 3.000 woningen én winkels, restaurants, zorgvoorzieningen, scholen en kantoren. In 2014 zijn de eerste woningen opgeleverd en aan het warmtenet gekoppeld.

Warmte de hoogte in

In Almere Duin worden naast laagbouwwoningen ook een aantal hoge appartementengebouwen gebouwd, met zicht tot aan Amsterdam. De woontorens San Francisco, Valencia, Kaapstad en Sydney bieden plek aan 337 appartementen, commerciële ruimtes en een parkeergarage. De leidingen van het lokale warmtenet brengen het warme water letterlijk tot op grote hoogte.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Warmtenet van Almere bereikt woontorens in Duin

Foto

Uitzicht woontoren in Duin. Foto: Vattenfall.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *