Huidig liedje

Current show

Current show

Background

SP Almere geeft opdracht tot second-opinion onderzoek bomenkap Westerdreef

Written by on 10 augustus 2020

De SP en de Havenaren die in actie zijn gekomen tegen de kaalslag van de Westerdreef zijn verheugd dat bomenexpert Jitze Kopinga van de Wageningen Universiteit het second-opinion-onderzoek gaat uitvoeren naar de staat van de 2 kilometer lange bosstroken die de Westerdreef omzomen. Dat meldt de SP-fractie in Almere. De SP betaalt het onderzoek, dat nog in augustus zal plaatsvinden.

Zomer

“De staat van de bomen kan in de zomer beter beoordeeld worden dan in de herfst”, aldus Kopinga. Deze topexpert van de Wageningen Universiteit op het gebied van bomen en groen voerde eerder een second-opinion onderzoek uit in Overgooi en concludeerde dat de gemeente daar veel te rigoureus de bijl in het groen wilde zetten.

Kappen

Meteen nadat bekend werd dat de gemeente vanaf september de bosstroken langs de Westerdreef zou gaan kappen, besloot de SP de protesterende…………..[Lees verder op 1almere.nl]

SP Almere geeft opdracht tot second-opinion onderzoek bomenkap Westerdreef

Foto

Bomen aan de Westerdreef in Almere Haven. Foto: Aangeleverd.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *