Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Meldpunt kwetsbare kinderen gaat van start

Written by on 10 augustus 2020

Het meldpunt voor kwetsbare kinderen gaat van start. Bij het meldpunt kunnen Almeerders terecht voor ondersteuning op het gebied van onderwijs. Het meldpunt is een initiatief van de politieke partij NIDA Almere. De partij vraagt al langere tijd aandacht voor schoolgaande kinderen en jongeren uit arme gezinnen die niet de beschikking hebben over de nodige digitale hulpmiddelen om optimaal te kunnen meedoen aan onderwijs op afstand tijdens de coronacrisis.

Tweedeling

Eerder waarschuwde de partij meerdere malen voor een tweedeling in het Almeerse onderwijs. Het meldpunt moet ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben en de juiste hulp en ondersteuning krijgen. “Zo’n meldpunt hebben we al in maart van dit jaar aan het college voorgesteld”, schrijft NIDA-raadslid en fractievoorzitter. Hassan Buyatui. “Wethouder Onderwijs wilde er niets van weten en legde de eindverantwoordelijkheid van meedoen volledig in handen van schoolbesturen neer. Dit is natuurlijk onacceptabel. Het college is net zo verantwoordelijk, vinden we”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Meldpunt kwetsbare kinderen gaat van start


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *