Huidig liedje

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Current show

Non Stop

17:00 19:00

Background

Noodklok geluid over jaarlijkse verlaging bijstandsuitkering

Written by on 6 augustus 2020

De Landelijke Cliëntenraad heeft begin juli 2020 in een alarmerende brief de noodklok geluid over een verdere jaarlijkse verlaging van de bijstandsuitkering. De LCR stelt dat de voorgenomen jaarlijkse verlaging van de bijstandsuitkering vanaf 2021 voor een kentering zal zorgen. “Hierdoor komt een steeds groter deel van de bijstandsgerechtigden onder de armoedegrens”, zo staat in de brief.

Meer armoede

De LCR verwacht dat het aantal mensen in armoede na 2021 verder toeneemt. Het zou gaan om een toename van ruim een kwart, zo blijkt uit onderzoek (Kansrijk armoedebeleid, CPB en SCP). “En daar is zoals reeds aangeven het effect van de coronacrisis niet in meegenomen”, aldus De Landelijke Cliëntenraad in de brief.

Zorgelijk

Binnen de Almeerse politiek……………….[Lees verder op 1almere.nl]

Noodklok geluid over jaarlijkse verlaging bijstandsuitkering

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *