Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Current show

Easy Weekend

09:00 13:00

Background

”Basis onder culturele infrastructuur podiumkunsten dreigt weg te vallen”

Written by on 5 augustus 2020

Het Fonds Podiumkunsten heeft deze week bekend gemaakt wie er een subsidie krijgt. Veel Almeerse organisaties binnen de podiumkunsten komen niet in aanmerking voor een subsidie van het fonds. “De ruggengraat van onze podiumkunsten: de gezelschappen Vis à Vis en Suburbia worden niet gehonoreerd. Ook nieuwe aanvragers Gouden Haas, Black Pencil en Apollo Ensemble worden niet gehonoreerd”, meldt de gemeente Almere. Uit tekst en uitleg van het Fonds Podiumkunsten blijkt dat regionale spreiding en de functie van gezelschappen in de regio van het fonds geen hoge prioriteit hebben gekregen.

Enorm geschrokken

“We zijn enorm geschrokken en ook boos over dit nieuws. Als dit zo doorgaat, dan betekent dit dat er geen professioneel theater voor volwassenen meer gemaakt zal kunnen worden”, vertelt wethouder Hilde van Garderen. “Dat betekent dat we, als een van de top 10 grootste steden in Nederland, alleen nog een jeugdtheater hebben. En dat vinden wij onacceptabel. We zullen het hier ook niet bij laten. Zodra de Tweede Kamer terug is van zomerreces, gaan we er alles aan doen om hier aandacht voor te vragen.”

“Voor inwoners in Flevoland is cultuur noodzakelijk en wenselijk. Cultuur om te beleven, cultuur om te maken, cultuur voor iedereen. De groei van de culturele……………..[Lees verder op 1almere.nl]

”Basis onder culturele infrastructuur podiumkunsten dreigt weg te vallen”


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *