Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

15 augustus: Indiëherdenking Flevoland 2020

Written by on 4 augustus 2020

Op 15 augustus wordt bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken in Almere stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende Bersiap-periode. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is de herdenking dit jaar niet openbaar en genodigden worden persoonlijk benaderd. De herdenking wordt wel uitgezonden door de regionale omroep.

Herdenking

“Al sinds jaar en dag is 4 mei de datum waarop wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken – op 5 mei vieren wij de bevrijding. Maar op 5 mei was de oorlog niet afgelopen”, schrijft de organisatie van de herdenking. “In het voormalig Nederlands-Indië ging de strijd in alle hevigheid verder en pas op 15 augustus capituleerde Japan. De slachtoffers van de Japanse bezetting en van de daaropvolgende Bersiap-periode worden op 15 augustus herdacht – bij het Indisch Monument in Den Haag en inmiddels ook in Almere en op steeds meer plaatsen in Nederland”.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

15 augustus: Indiëherdenking Flevoland 2020


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *