Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

Almere wil vroegtijdig schoolverlaten terugdringen

Written by on 3 augustus 2020

Vanaf het nieuwe schooljaar wordt er gestart met het regionaal programma ‘Samen Vooruit’. Daarin gaan de gemeente Almere en het onderwijs in de stad zich de komende vier jaren inspannen om vroegtijdig schoolverlaten terug te dringen.

Goede balans

Plan is om het aantal vroegtijdig schoolverlaters te verminderen en om jongeren die al zijn uitgevallen terug naar school of aan duurzaam werk te helpen. “Volgens mij heeft de regio met het project ‘Samen Vooruit’ een goede balans gevonden tussen behouden wat goed gaat en benoemen wat er beter kan”, zegt Sanne Wolters, programmamanager van het nieuwe regionale programma VSV (vroegtijdig schoolverlaten). “Er is de afgelopen jaren veel aandacht en inspanning gestoken in deze aanpak. Dat heeft binnen het ROC van Flevoland hele mooie projecten en maatregelen opgeleverd, waaronder Pluscoaching en Lelytalent. Tegelijkertijd is elke vroegtijdige schoolverlater er natuurlijk één te veel. Daarom is het goed dat het nieuwe regionale programma ook beschrijft welke ontwikkelingskansen er liggen en vooral hoe we dat samen kunnen doen.”

Handtekening

In juni werd er al een handtekening gezet onder het plan. In lesrestaurant Chapeau van het ROC van Flevoland zette Mark Vlasblom, directievoorzitter MBO College Almere en MBO College Poort, en Roelie Bosch, wethouder Onderwijs gemeente Almere, de handtekening onder het nieuwe regionale programma VSV.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *