Huidig liedje

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Current show

In de avond show

17:00 19:00

Background

Almeerse gastgezinnen gezocht voor Manon, Simonpietro en Mario

Written by on 27 juli 2020

Over vier weken staan ze al op de stoep: jongeren uit alle werelddelen komen naar Nederland om hier een periode naar de middelbare school te gaan. Naar Almere komen de Belgische Manon (17), de Italiaanse Simonpietro (17), Italiaanse Mario (17) en de Letse Kate (16). Zij zullen onderwijs volgen op de Meergronden in Haven en onze Nederlandse cultuur leren kennen. Om dit mogelijk te maken, zoeken zij met spoed een tijdelijk thuis.

Moeilijk jaar

Dorine de Wit van de uitwisselingsorganisatie Travel Active geeft toe dat zij dit jaar meer moeite hebben om gastgezinnen te vinden voor de studenten. “Mensen vinden het heel spannend om het buitenland in huis te halen. We hopen gewoon dat alle studenten kunnen komen. We lopen ten opzichte van andere jaren achter met de plaatsingen. We merken dat mensen zich niet graag vastleggen.” De achterstand is opgelopen door corona, met name in de maanden april en mei. Travel Active had moeite om gastgezinnen te vinden. “Mensen vonden het heel spannend om een buitenlandse student in huis te nemen, maar het wordt beter. Het gaat allemaal steeds een beetje soepeler. We gaan er vanuit dat het uiteindelijk goed komt”, vertelt Dorine. “We blijven de richtlijnen volgen en als een situatie in een land verslechtert, zullen wij onze verantwoordelijkheid nemen. We werken met partnerorganisaties in het buitenland die de verantwoordelijkheid met ons delen.”

Kate uit Letland heeft gelukkig al wel een gastgezin gevonden in Parkwijk. Simonpietro, Manon en Mario zoeken nog een thuis.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl.

Bekijk de verhalen van Simonpietro, Manon en Mario op 1almere.nl:

Almeerse gastgezinnen gezocht voor Manon, Simonpietro en Mario


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *