Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

Politie zoekt getuigen gewelddadige straatroof

Written by on 23 juli 2020

Op het Leeuwardenplein is woensdag 23 juli rond 00:30 uur een 17-jarige jongen beroofd van zijn schoenen. De jongen had via Snapchat een afspraak gemaakt op een schoolpleintje om de dure sportschoenen te verkopen, maar dat liep uit op geweld. Dat meldt de politie online.

Twee daders

“Op de locatie van de verkoopafspraak stond het slachtoffer met een familielid te wachten. Er kwamen twee jongens opdagen”, aldus de politie. “Eén van de twee trok de grijze sneakers aan om ze te passen, maar hij bleek niet van plan om te betalen. Hij begon er mee weg te lopen. Op hetzelfde moment greep de andere jongen de verkoper vast en bedreigde hem met een steekvoorwerp. Ook werd het slachtoffer op zijn hoofd geslagen. Het familielid kreeg hetzelfde te verduren. De daders probeerden nog meer spullen te stelen, maar toen de verkoper om hulp begon te schreeuwen namen de twee de benen. Eén van de daders rende weg in de richting van het centrum of de Staatsliedenwijk.”.

Gezocht

De politie heeft een signalement geplaatst op internet. Heeft u iets gezien van de beroving op het Leeuwardenplein? Of heeft u de daders weg zien rennen? Meld u dan bij de politie via 0900-8844 of via het tipformulier. Anoniem melden kan ook, via 0800 – 7000.

Bron: 1Almere.nl.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *