Huidig liedje

Current show

Sportradio

19:00 20:00

Current show

Sportradio

19:00 20:00

Background

Veiligheidsregio Flevoland stelt verbod in op demonstreren met landbouwvoertuigen

Written by on 22 juli 2020

Farmers Defence Force (FDF) heeft landelijke acties aangekondigd voor woensdag 22 juli aanstaande. Via sociale media heeft de organisatie opgeroepen om met tractoren te komen demonstreren. Als mogelijke locatie wordt Lelystad Airport genoemd. Om opstoppingen en onveilige situaties in het verkeer te voorkomen, heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Flevoland besloten om op 21 en 22 juli een verbod in te stellen op het demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen in de veiligheidsregio Flevoland.

Duidelijke afspraken

Het recht op demonstreren is een groot goed, het is aan de burgemeesters om dit op een ordentelijke en veilige manier te faciliteren. Een demonstratie in Lelystad op 22 juli is niet bij de gemeente aangemeld, waardoor het niet mogelijk is om duidelijke afspraken te maken om deze veilig te laten verlopen. Het verbod gaat al in op 21 juli om te voorkomen dat demonstranten dinsdagavond al met landbouwvoertuigen gaan reizen.

Tractoren

FDF kon niet aangeven hoeveel…………………

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Veiligheidsregio Flevoland stelt verbod in op demonstreren met landbouwvoertuigen


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *