Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

159 coronaboetes in Almere na overtreden regels

Written by on 21 juli 2020

In Almere zijn er tot nu toe 159 coronaboetes uitgedeeld. Dat blijkt uit cijfers van De Volkskrant. “Al vanaf het begin waarschuwden experts dat onduidelijke coronaregels tot willekeur konden leiden. En inderdaad: er zijn grote verschillen tussen gemeenten in de aantallen uitgedeelde coronabekeuringen”, schrijft de krant. In Almere gaat het om 7,5 boetes per 10.000 inwoners. Lelystad telt 78 boetes: 9,9 per 10.000 inwoners.

Streng

Nijmegen is veruit de strengste grote stad van Nederland. “Burgemeesters in Nederland zijn heel verschillend omgegaan met het handhaven van de coronaregels”, zo is te lezen in De Volkskrant. “De aantallen boetes die zijn uitgedeeld per gemeente of veiligheidsregio lopen sterk uiteen. In Rotterdam en Nijmegen bijvoorbeeld zijn veel meer coronaboetes uitgeschreven dan in steden als Amsterdam en Utrecht”.

Zorgen

Ondanks dat Almere nog niet zoveel coronaboetes telt in vergelijking met andere grote steden, maakt de politieke partij NIDA in Almere zich toch zorgen. “We zijn bezorgd omdat we…………………

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

159 coronaboetes in Almere na overtreden regels


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *