Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Zorgen bij NIDA Almere over kansenongelijkheid in het onderwijs

Written by on 20 juli 2020

NIDA Almere maakt zich zorgen over de bestaande kansenongelijkheid in het onderwijs. “Uit recentelijke cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) is gebleken dat, door het schrappen van de eindtoets groep 8, vanwege de coronacrisis zo’n 14 duizend leerlingen een hoger schooladvies misgelopen hebben”, aldus fractievoorzitter en raadslid Hassan Buyatui. “Het gaat hierbij vaker om leerlingen met een migratieachtergrond, kinderen van laagopgeleide ouders en kinderen van ouders met een laag inkomen”.

Schriftelijke vragen

De partij vreest dat de kansenongelijkheid in het onderwijs nog meer gaat groeien en daarmee de ongelijkheid in de samenleving groter zal worden. De partij heeft daarom schriftelijke vragen ingediend waarin het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd om maatregelen te treffen zodat de overgang van groep 8-leerlingen naar het voortgezet onderwijs tot een succes te brengen.

Hoger advies

“Deze leerlingen hadden, volgens……………………[Lees verder op 1almere.nl]

Zorgen bij NIDA Almere over kansenongelijkheid in het onderwijs


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *