Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

‘Flevolanders laten zich testen op corona als het nodig is’

Written by on 10 juli 2020

Bijna driekwart van de ondervraagden (73%) in een enquête van GGD Flevoland over corona geeft aan zich te laten testen bij klachten. Hoe ouder mensen zijn, hoe meer ze de intentie hebben zich te laten testen, blijkt uit het onderzoek. Maar van de mensen die coronagerelateerde klachten hebben, zegt 9% zich te hebben laten testen.

Afstand

In toenemende mate hebben mensen moeite om anderhalve meter afstand te bewaren. “Het wordt voor mensen steeds moeilijker om anderhalve meter afstand van een ander te houden in situaties waarin dat wel zou moeten. Bij de eerste meting (17-24 april) hield 73% nog voldoende afstand, bij de vierde meting (17-21 juni) is dit 61%”, aldus de GGD. Inmiddels is de uitslag van de vierde enquête binnen.

De moeilijkste momenten op afstand te houden zijn bij het boodschappen doen (44%), het buitenshuis werken (46%) en bij het samenzijn in een groep van meer dan vier (51%). Bij corona gerelateerde klachten gaat 78% van de ondervraagden naar buiten om boodschappen te doen of een rondje lopen. Bij mannen is dit 84% en bij vrouwen 75%. De helft van de mensen met klachten ontvangt bezoek.

Nieuws

Veel Flevolanders volgen het nieuws over……………….

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

‘Flevolanders laten zich testen op corona als het nodig is’


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *