Huidig liedje

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Current show

Easy Weekend

13:00 17:00

Background

6 miljoen euro tegen bestrijding lerarentekort Almere een feit

Written by on 9 juli 2020

Vandaag wordt het convenant ondertekend waarin de Regiegroep Lerarentekort, de gemeente Almere en het ministerie van OCW afspreken welke acties er ondernomen worden om het lerarentekort tegen te gaan. Er zal ruim 6 miljoen euro worden ingezet om het tekort te bestrijden. Plan is om voldoende en goed personeel voor de klas te krijgen.

Groot tekort

Het lerarentekort in Almere is groot: 13% in het regulier basisonderwijs en 20% in het speciaal onderwijs. “Dit tekort zet de kwaliteit van het onderwijs enorm onder druk en zorgt voor veel dagelijkse onrust en frustratie in de scholen”, zegt wethouder Roelie Bosch. “Met de ondertekening van het convenant wordt bekrachtigd dat we samen de schouders eronder zetten om het lerarentekort in Almere aan te pakken. Samen werken we aan ons doel: goed onderwijs met voldoende kansen voor iedere leerling in Almere”.

Het Almeerse onderwijs ontvangt het geld als lid van de G5, naast Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

4 maatregelen

In het convenant is vastgelegd welke 4 maatregelen uit het Noodplan Lerarentekort Almere prioriteit krijgen.

Het gaat allereerst om………………

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

6 miljoen euro tegen bestrijding lerarentekort Almere een feit


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *