Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Laura O’Neill gevraagd voor kunstwerk Short Stirling

Written by on 7 juli 2020

Naar verwachting wordt na de zomer het wrak van de Short Stirling geborgen: een Engelse bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog is neergestort in het Markermeer. Ter nagedachtenis aan de bemanningsleden vindt de gemeente Almere het waardevol om een kunstwerk te laten maken. Eind 2019 is daarom een oproep gedaan aan kunstenaars om met ideeën te komen.

Jury

Afgelopen week heeft een jury – bestaande uit Hilde van Garderen (wethouder Cultuur), Johan Graas (voorzitter Aircraft Recovery Group), Heleen Visser (voorzitter bestuur stichting Bos der Onverzettelijken), Dick de Jager (beleidsadviseur archeologie gemeente Almere) en scholieren Anastasia, Mika en Ximon – uit een selectie van de ingediende plannen een keuze gemaakt. Hun keuze is gevallen op Laura O’Neill en haar ontwerp Rise. Het werk wordt in november op het herdenkingsveld in het Bos der Onverzettelijken geplaatst.

De jury vond O’Neills ontwerp bijzonder omdat het de bemanning in beeld brengt. Het kunstwerk laat de kwetsbaarheid zien, dat het niet slechts een piloot is, maar een echt persoon. Een jonge man. Dat persoonlijke aspect wordt volgens de jury echt benadrukt in het kunstwerk en geeft zo de bemanningsleden van de Short Stirling een gezicht.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Laura O’Neill gevraagd voor kunstwerk Short Stirling

Foto

Rise van Laura O’Neill.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *