Huidig liedje

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Current show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

Almere gaat voor een studentencampus in de binnenstad

Written by on 6 juli 2020

Midden in de binnenstad komt een nieuwe studentencampus. Dat meldt de Gemeente Almere. Het plan is om direct naast Station Almere Centrum maximaal 1.500 nieuwe studentwoningen te bouwen. Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen ziet de ontwikkeling van de nieuwe campus als enorme boost voor studenten die in Almere willen wonen en studeren ook een belangrijke ontwikkeling voor de binnenstad. “Met het huisvesten van 1500 studenten ontstaat in de binnenstad een nog levendiger en aantrekkelijker stadscentrum, met een nog diverser aanbod aan voorzieningen voor de hele stad en haar bezoekers”.

Levendig centrum

In de plannen zijn ook nieuwe voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, entertainment en horeca opgenomen. Ook krijgt Hogeschool Windesheim in de plannen een nieuwe Almeerse hoofdvestiging. Het college legt de plannen nu voor aan de gemeenteraad die er na de zomer over spreekt.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Almere gaat voor een studentencampus in de binnenstad


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *