Huidig liedje

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Current show

Non Stop

00:00 07:00

Background

Theatergroep Suburbia speelt weer

Written by on 3 juli 2020

Theatergroep Suburbia kan doorgaan dankzij de versoepelde coronamaatregelen. Dit najaar speelt het Almeerse gezelschap twee producties. Vanaf 26 augustus herneemt Suburbia de geannuleerde voorstelling Judas op locatie in De Groene Kathedraal in Almere. De nieuwe theatertournee Een Goed Jaar is te zien vanaf 2 oktober in theaters door het hele land, met onder anderen acteurs Anneke Blok en Paul R. Kooij.

Annulering

Vanwege de uitbraak van covid-19 werd Judas in maart geannuleerd, kort na het begin van de theatertournee. Judas is een van de meest indrukwekkende theatermonologen van onze tijd, geschreven door Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijver, Lot Vekemans. Suburbia speelde de monoloog eerder in De Groene Kathedraal, in 2015. Begin 2020 ging Judas bij Suburbia in reprise met een landelijke theatertournee totdat ons land werd getroffen door covid-19.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Meer dan drie maanden na de ‘intelligente lockdown’ snakken wij naar het directe contact met ons publiek. Desnoods op anderhalve meter afstand en liefst zo snel mogelijk,” aldus een bericht op de socials van het Suburbia team.

De Groene Kathedraal

De herneming van Judas is te zien op een van de mooiste plekken van Flevoland: De Groene Kathedraal. Dit landschapskunstwerk is een geschikte buitenlocatie waar volledig coronaproof gespeeld kan worden. Verspreid onder de hoge populieren van De Groene Kathedraal zullen kris kras, maar op veilige afstand, stoelen voor het publiek staan. Acteur Justus van Dillen loopt hier tussendoor. Suburbia houdt zich strikt aan de maatregelen opgesteld door het RIVM, waaronder de anderhalve meter afstand.

Lees het volledige artikel op 1almere.nl:

Theatergroep Suburbia speelt weer

Foto

Aangeleverd.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *